Motståndarkollen: Onsala BK

0
83
Foto: Oscar Wallin

Matcherna duggar tätt för våra Eleganter och under lördagen spelas den tredje matchen på sju dagar. För motståndet står jumbon Onsala BK på konstgräset på Rydets IP. Vårmötet på Vallen slutade 1-1 efter kvittering av Linus Lyck.

Onsala BK är nykomlingen som har haft en väldigt tung säsong såhär långt. Laget har legat jumbo sedan omgång 3 och har inför den 19:e omgången sex poäng upp till en negativ kvalplats och sju till säker mark.

Efter sommaruppehållet har man tagit en seger, hemma mot Torn, och två förluster på bortaplan. Nu senast föll man i en viktig bottenkamp mot Torslanda med 3-1. Framförallt är det spelet på bortaplan som har varit allt för svagt. Såhär långt har man bara plockat 2 (!) poäng varav en poäng hämtades hem från Stadsparksvallen.

För Södras del gäller det att se upp med målkungen Victor Andersson som toppar Ettan Södras skytteliga med elva fullträffar. Andersson som tidigare har prövat på sina vingar i allsvenska IFK Värnamo men som inför årets seriespel är ”hemma” igen.

NOTERBART

# # Hemma på Rydet har det funkat hyfsat på Onsala och det är där man tar sina poäng. 2-1 mot Torn i senaste hemmamatchen efter ett segermål av skyttekungen Victor Andersson i den 87:e matchminuten.

# # J-Södra föll som bekant i Svenska Cupens andra omgång, 1-2 hemma mot IFK Värnamo, och missar därmed vinterns gruppspel. För Onsala tog cupdrömmarna slut redan i omgång 1 då man föll mot seriekollegan Torslanda med 2-1 på bortaplan.

# # Inga avstängningar i något av lagen. För J-Södras del har man fyra gubbar som är i farozonen för avstängning: Christian Azizsson, Lukas Eek, Jonathan Drott och Jesper Manns.

# # I seriespelet är J-Södra ett av de formstarkaste lagen och är uppe i sju matcher utan förlust. I tabellen är det ändå väldigt jämnt i bottenträsket och J-Södra har ”bara” tre poäng ner till negativ kvalplats och fyra poäng ner till division 2.

# # J-Södra och Onsala har bara spelet i samma serie under en säsong tidigare, nämligen 1992. Under den säsongen fanns det en vårserie och en höstserie och under höstserien spelade man en enkelserie och därför mötte man bara Onsala en gång, på ”Vallen”, och förlorade med 1-3.

MATCHGUIDEN

Vad: Ettan Södra omgång 19
När: lördagen den 24 augusti
Avspark: 13:00
Domare: Niclas Karlsson
Spelplats: Rydets IP (konstgräs)
TV: EttanPlay eller via JP.se

STATISTIK

JÖNKÖPINGS SÖDRA IF

Tabellplacering: 9:a
Gjorda mål: 24
Insläppta mål: 25
Hemma: 3-2-5 11-12 11p (11:a)
Borta: 3-3-2 13-13 12p (6:a)
Senaste matcherna: IFK Värnamo (C) 1-2, Torn,h 3-0 Trollhättan,h 1-1
Mest mål: Linus Lyck, 7
Mest assist: Dzenis Kozica, 5
Avstängda: ingen
I farozonen: Christian Azizsson, Lukas Eek, Jonathan Drott, Jesper Manns

ONSALA BK

Tabellplacering: 16:e
Gjorda mål: 19
Insläppta mål: 38
Hemma: 3-3-3 13-17 12p (10:a)
Borta: 0-2-7 6-21 2p (16:e)
Senaste matcherna: Torslanda,b 1-3 Torn,h 2-1 Ariana,b 0-5
Mest mål: Victor Andersson, 11
Mest assist: Viktor Glaerum, 4

INBÖRDES MÖTEN

Samtliga matcher mot Onsala BK hittar ni under vår matchsida.

Lämna ett svar