Eek nickade hem tre poäng

0
308

J-Södra tog en blytung trepoängare borta mot jumbon Onsala efter ett sent avgörande av Lukas Eek. Segern skrevs till 1-2 (0-1) och detta var den åttonde seriematchen i rad med poäng.

Seger och tre poäng var det viktigaste idag. Det här var definitivt ingen superinsats av Eleganterna men segern var desto skönare. Onsala stred tappert men som så många gånger i den här serien fick man inget med sig.

Lånet från IFK Norrköping, Leo Jonsson, fick göra seriedebut och visade omgående att han kommer att bli en stor tillgång för oss. Efter bara tretton minuter avslutade han distinkt bollen i målvaktens bortre hörn. En riktigt klassavslut av Jonsson som var en av lagets utropstecken denna dag. Benjamin Tannus, kapten för dagen, gjorde en fin assist med sitt långa avvägda pass som alltså Jonsson förvaltade på bästa sätt.

Annars var första halvlek en ganska sömnig historia. Onsala hade det mesta av spelet och J-Södra var avvaktande och tillät hemmalaget ta hand om taktpinnen. Några superchanser skapades dock inte och 0-1 stod sig till pausfikat.

Patrik Ingelsten kan inte ha varit vidare nöjd med sitt manskap för det blir tre byten efter paus.

Leo Jonsson är inte långt borta att göra sitt andra mål för dagen men till slut blir fem försvarare plus målvakt för svåra, även för honom.

Onsala maler på och får sina lägen men kvitteringen kommer lite från en skänk ovan. Alexander Eriksson missbedömer en boll långt ute i sitt straffområde och går in i full kraft och träffar spelare istället för boll och straffen är solklar. Skyttekungen Victor Andersson är stensäker och kvitteringen är ett faktum.

Där och då kändes det riktigt tungt men J-Södra skulle komma igen.

En vänsterhörna slagen av Isak Ellbring hittar Arvid Eriksson på bortre som nickar bollen in mot mål där Lukas Eek är först och nickar bollen i mål. Vild glädje bland södraiterna på plats och en lycklig Lukas Eek som sätter sitt första mål för säsongen.

Resultatet 1-2 står sig matchen ut och blytunga tre poäng hem till Jönköping.

NOTERBART

# # Åttonde seriematchen på raken med poäng visar sig nu även i tabellen där J-Södra står på 26 poäng och en sjunde plats. Kanske, kanske vi kan börja titta uppåt…

# # Kapten Drott blev kvar på bänken hela matchen och vi antar väl att det fanns en tanke med det.

# # Luka Eek blev inte bara målskytt utan även varnad i slutet av matchen. Han är därmed avstängd och missar hemmamatchen mot Norrby.

# # Detta var första segern över Onsala – någonsin. I det tredje seriemötet blev det äntligen en seger.

# # Maximala fem byten idag och tre redan i paus. Med en bredare trupp och fler alternativ kan vi äntligen göra förändringar under matcherna.

0-1 (13) Leo Jonsson (B Tannus)
1-1 (71) Victor Andersson, straff
1-2 (88) Lukas Eek (A Eriksson)