Summering av vårsäsongen

0
311
Foto: Jimmy Höglund

J-Södra hade återsamling i slutet av den här veckan och på tisdag spelar laget en träningsmatch borta mot seriekollegan Norrby. I seriespelet väntar sedan Torslanda borta om dryga två veckor.

Efter 15 spelade matcher, halva serien, så har J-Södra knopat ihop 18 poäng. Säsongen började inspirerande men i takt med skador så föll  laget och hade det väldigt kämpigt under några veckor. Framförallt har spelet på hemmaplan varit allt annat än bra. Inför våravslutningen mot Ariana så hade laget bara vunnit en match på ”Vallen”.

Det vi tar med oss är avslutningen av våren. Bortasegrarna mot Oskarshamn och Trollhättan stärkte laget. Segern mot Ariana gav oss hopp om en fin höst och förhoppningar om att vi ska kunna spela utan att behöva titta neråt i tabellen.

Det är inte i år vi ska vara som bäst.

Vårens bästa spelare

Det är sannerligen ingen lätt lista att plocka ut men det ska ända göras.

5: Jonathan Drott

Vår viktigaste spelare – det visste vi inför säsongen. Det kanske har märkts mest när Jonathan blev skadad (redan i andra matchen) hur mycket han betyder. Sticker kanske inte ut men en oerhört viktig lagspelare som alltid, alltid spelar med attityd och hjärta.

4: Hugo Lyck

Redan under försäsongen visade Hugo upp sitt härliga register och blev tämligen omgående en favorit bland fansen. Uppoffrande och rejäl i allt han gör och en av spelarna som coach Ingelsten plockar ut först när han ska sätta ihop sitt lag. Har mest speltid av samtliga trots att han har missat en match (avstängd).

3: Isak Ellbring

En spelare som är lätt att ta till sig. Rivig, teknisk och kul att kolla på. Det händer alltid något kring Isak och är viktig för vårt offensiva spel. Behöver kanske producera mer framåt men det kommer.

2: Linus Lyck

Svårt att blunda för ”Lycken”. Vår främsta målskytt och en spelare som vet hur man gör mål. Inte mest delaktig i vårt spel men ofta på rätt ställe när chanserna kommer. Jag är övertygad om att Linus kommer att växa ytterligare i sitt spel. Det är trots allt hans första år såhär högt upp i seriesystemet.

1: Alexander Eriksson

Det var många som slogs om den här platsen på listan. Mitt val föll på målvakten som verkligen har tagit chansen. Fick hålla sin första nolla i matchen mot Ariana och en bidragande orsak till att vi har börjat plocka poäng. Stor och stark och sedan älskar man en målvakt som blir lite ”tokig” när vi vinner matcher.

Bubblare:

Anmar Kiwarkis, Arvid Eriksson

Överraskningen

Christoffer Hellström

Vilket genombrott! Från ingenstans till en ”given” startplats. 18-åringen fick debutera i cupmatchen mot Tidaholm och har därefter startat samtliga matcher. Från Gripenberg dessutom.

Underskattade

Olle Almström. Spelar alltid enkelt och borde kanske nämnas mer. Ett utropstecken helt klart.

Match #1

Bortamatchen mot Norrby i omgång 2 blev en festlig tillställning med massor av södraiter på plats. Det var sekunder från att vi rövade hem samtliga poäng från Borås Arena men domaren ville annat.

Match #2

Sista matchen innan uppehållet och Södra gjorde sin bästa insats såhär långt. Ett mål framåt räckte, signerat Anmar Kiwarkis.

Poängkung

Dzenis Kozica har inte gjort sin bästa säsong i karriären och vi väntar och väntar på att han ska dominera på planen. Dock så ser det helt okej ut när det gäller poäng. Flest i laget med fyra mål och fyra assist.

Mest spelade minuter

Hugo Lyck i topp före brorsan Linus.

Mål

Danne Strandsäters frisparkskanon borta mot Norrby. Klass rakt igenom.

Övrigt att notera…

# # Dino Putsén är vår yngsta spelare (16 år) som har funnits på planen i år. Debuterade hemma mot Torslanda. Dino Putsen född 2008 och har Ekhagens IF som moderklubb. Han har därefter spelat i FC Real International och kom till J-Södras akademi för något år sedan. Nu tillhör han J-Södras P19. Han är en offensiv mittfältare med sina bästa egenskaper i sin spelförståelse och passningspel.

# # J-Södra har bäst hemmasnitt i publikligan. Efter våromgången så har vi 1233 i snitt och Falkenberg som är tvåa ligger på 1135.

# # Isak Ellbring och Dzeniz Kozica har startat samtliga 15 matcher såhär långt.

# # Linus Lyck toppar skytteliga med 6 mål. Dzenis och Anmar skuggar med 4 fullträffar.

# # 21 spelare har spelat i årets seriespel såhär långt.

# # Våra mittbackar, Arvid och Hugo, toppar varningsligan med 5 respektive 4 gula kort såhär långt.

# # Inga röda kort såhär långt – håll i det.

Samtliga resultat, matchfakta och statistik hittar ni här

 

 

Lämna ett svar