ExSödraiter som spelar i Superettan

0
477

Sommaruppehåll betyder att det finns tid till annat. Som tex att djupdyka i vart våra gamla Södraiter håller hus nuförtiden. I den andra delen tittar vi till landets nästhögsta liga där det faktiskt vimlar av gamla södraspelare. Ta med er frågan: Vilka vill ni se i Södratröjan igen?

Degerfors IF

Dijan Vukojevic

Det känns som en evighet och vi får backa bandet till 2014 för att hitta Dijan i en Södrauppställning. Etablerade sig i Superettan med Norrby och fick spela allsvensk fotboll med Degerfors ifjol och är kvar i de värmländska skogarna.

Återkomst till Södra: 10%
Är från bygden men känns som en spelare som skulle välja HFF framför oss.

Pashang Abdulla

Lämnade Södra för att äntligen få lira allsvenskt med just Degen men med facit i hand (för oss iaf) skulle han varit kvar hos oss. Gjorde fem mål i år på sju matcher men bröt sedan kontraktet. Fortfarande ingen ny klubbadress men siktet lär vara inställt på utomlands. Annars så lär dörren vara öppen hit…

Återkomst till Södra: 5%
Vi hade älskat det men njae det är väl inte så troligt. ”Pash” trivdes förträffligt här men det är inte alltid att det räcker.

Gefle IF

Adrian Edqvist

Värvades till Södra inför 2021 och hade en fin vårsäsong på Vapenvallen. Det blev tuffare under hösten och öven efterföljande år. Inför 2023 blev det istället en flytt till nykomlingen Gefle där han fortfarande spelar. Hans fem fullträffar från 2021 är hans främsta i Superettan.

Återkomst till Södra: 5%
Skulle våra vägar korsa igen så tja. Men vi tror inte att Edqvist spelar i Södra mer.

Samuel Adrian

Det kändes stort när vi sajnade Samuel inför fjolåret och det känns skit att vi kastade bort en sådan bra spelare. Lämnade skeppet och skrev på för Gefle.

Återkomst till Södra: 20%
Det skulle väl inte vara omöjligt men det är mycket som ska klaffa.

Helsingborgs IF

Taylor Silverholt

Lånades in från Mjällby under 2023 och gjorde 8 mål för oss vilket gav en delad topplats i den interna skytteligan. Värvades till Helsingborg i år där det blivit tre mål under våren.

Återkomst till Södra: 10%
Alla klubbar jagar en målskytt så…

IK Brage

Amar Muhsin

Öste in mål i division 1 och handplockades till Södra inför säsongen 2019 men fick aldrig chansen. Har gått en lång väg och slog till med 12 mål för AFC i Superettan 2022 vilket gav chansen i allsvenskan för just HIF. Sparsamt med speltid under våren och blev nyligen klar för utlån till konkurrenten Brage i Superettan.

Återkomst till Södra: 1%
Känns inte som att det kommer att hända.

IK Oddevold

Assad Al-Hamlawi

En av alla lånespelare vi plockat in under senare år. Gjorde inget större intryck här och startade bara två matcher under hösten 2022. Ifjol blev det åtta allsvenska matcher för Varberg och i år har det blivit lite av en succé hos nykomlingen Oddevold, sju mål framåt.

Återkomst till Södra: 0%
Nej.

Sandvikens IF

Felix Jakobsson

Värvades inför säsongen 2021 men fick stå tillbaka för Frank Pettersson. Året efter delade han målvaktsposten med Tom Amos och senare med Alexander Nilsson. Totalt blev det 12 matcher i målet. Lämnade Södra 2023 och är nu förstakeeper i överraskningslaget Sandviken.

Återkomst till Södra: 10%
Det var ingen som trodde att Frank skulle komma tillbaka till Södra så…

Trelleborgs FF

Hady Saleh Karim

Lånades in ifjol från Örgryte och spelade alla sina matcher från start här (9st). Återfinns i år hos Trelleborg i Superettan där han toppar den interna skytteligan med fyra mål.

Återkomst till Södra: 0%
Nej.

Utsiktens BK

Robin Book

Det blev tre säsonger i J-Södra för Robin Book och han var dessutom lagkapten under 2023. Blev aldrig fansens favorit trots fin målproduktion, 21 mål under tre säsonger. Avtrycket blev inte bättre när han (som kapten) avslutade sin tid här med att tacka just för sin tid med en mening på klubbens hemsida. Återfinns nu i Utsiktens BK.

Återkomst till Södra: 0%
Nej.

Malkolm Moënza

Värvades till Grönt säsongen 2022 och var ordinarie under sina två år här. Södra var tredje klubben som han fanns med och spelade ur. Fjärde gången gillt i Utsikten, månne? Skämt o sido. En bra spelare som producerar poäng.

Återkomst till Södra: 1%
Njaää.

Daniel Hermansson

Lånades in från Norge under sommaren 2022 men gjorde inget större väsen av sig. Fem matcher totalt varav 3 från start.

Återkomst till Södra: 0%
Nej.

Kevin Rodeblad Lowe

KRL värvades till säsongen 2020 och fick mycket speltid av ”Brännan”. Stor och stark och potential. Skadebekymnmer i slutet av sin Sördakarriär och började om i division 1 med Trollhättan och Dalkurd. Har startat samtliga matcher för Utsikten under vårsäsongen.

Återkomst till Södra: 10%
Jag hade gillat det.

Varbergs BoIS

Niklas Dahlström

Ett av alla lån under senare år. Plockades in från GIF Sundsvall under 2022 och startade samtliga matcher under hösten då. Därefter värvades han av Varberg, då i Allsvenskan, och där spelar han kvar.

Återkomst till Södra: 5%
Troligtvis inte men det skulle kunna vara en värvning den dagen vi spelar i Superettan igen. I brist på annat då.

Anton Liljenbäck

Värvades till Södra inför 2018 och en spelare klubben trodde väldigt mycket på. Spelade 15 matcher den säsongen men precis som under hela hans karriär så satte en skada stopp för fler matcher det året. Var nära att förlänga men det blev istället en flytt tillbaka till Varberg där han skulle få vara med på resan upp mot allsvenskan. Har efter säsongen 2022 inte spelat några matcher pga skada.

Återkomst till Södra: 0%
Nej.

Örebro SK

Peter Gwargis

En favorit som mer än gärna får komma tillbaka till Eleganterna. Slog igenom 2018 och värvades av Brighton. 2021 blev han klar för Malmö FF och 2022 lånades han in till Södra. Glädjen blev dock kortvarig och en skada satte stopp för hela säsongen efter bara tre matcher (och 2 mål). Spelade för Degerfors ifjol och i år är det Örebro som nyttjar hans tjänster (lån).

Återkomst till Södra: 30%
Här vill man ha förhoppningar. Det är många gånger man tänkt ”om” PG inte hade skadat sig. Klasspelare i sina bästa stunder.

Lucas Shlimon

Tillhörde J-Södras akademi men en av alla talanger som Södra sedan har ”bommat”. Efter spel för Assyriska blev det istället Örebro som vann dragkampen 2022. Där han nu lirat under två säsonger och är ordinarie.

Återkomst till Södra: 10%
Känns inte så men är från bygden så..finns det en chans.

Sebastian Crona

Hela sex säsonger i Grönt och 109 tävlingsmatcher innan han inte fick något nytt kontrakt inför säsongen 2023. Valde då att flytta till Örebro där han mer eller mindre är ordinarie.

Återkomst till Södra: 10%
I jakten på Superettan hade Crona varit ett väldigt fint namn att få in men det är väl osannolikt.

Örgryte IS

Anton Andreasson

Värvades till J-Södra inför säsongen 2017 men är inte bokförd för någon seriematch här. Stora skadebekymmer vilket gjorde att kontraktet bröts under 2018. Har därefter spelat för Öster och nu för Örgryte i Superettan.

Återkomst till Södra: 0%
Nej.

Östers IF

Daniel Ljung

Akademispelare som gick vägen via Assyriska tillbaka till Södra inför säsongen 2020. Tre säsonger blev det innan han valde att lämna för rivalen Öster. Ett av de tyngsta tappen på senare år och det blev inte bättre av att Öster presenterade värvningen på dagen då Södra firade 100 år.

Återkomst till Södra: 25%
Skulle det funka att vända ”hem” igen? Såklart. Ljung hade varit ett perfekt namn att få in som offensiv mittfältare. Han borde ha lessnat på att bo i Växjö och spela i det där laget vid det här laget.

Lämna ett svar